Ser fram mot nya plattan av David Rock Feinstein

Dios kusin och gamle vapendragare från tiden i Elf, David Rock Feinstein, kommer snart att släppa ett nytt soloalbum. Dio finns med som gästsångare på en av låtarna, och i övrigt är det de gamla polarna från tiden med The Rods som gästspelar. David har för övrigt sagt att det även ska komma en ny platat med The Rods, eftersom gruppen har återförenats och turnerar runt och spelar tillsammans på olika festivaler. Ni kan lyssna lite på några  av hans låtar på hans sida, http://www.myspace.com/davidrockfeinstein
Den nya platatn kan ni läsa om på http://bittenbythebeast.com/

Under tiden kan ni vi lyssna och njuta på denna gamla klassiker från The Rods första platta




Ozzy Ozbourne - Scream

Ny platta från en av våra största inom hårdrocken. Mytomspunnen, medicinskt under, levande död, kalla honom vad ni vill, men Ozzy verkar överleva det mesta. Nu ska man forska på 61-årings kropp, han borde ju vara död för länge sedan. Senaste plattan Scream, ja, jag skriker. Kan inte bestämma mig, är det bra? Är det Ozzy? Ja, det är det och han kommer att sälja hur mycket som helst bara för att det är Ozzy. Men jag saknar det gamla Ozzy, har faktiskt varit tvingad att spela en rad gammla Ozzyplattor för att kunna skapa mig en bra bild, och man kan bara konstatera att han aldrig kommer upp i klassiker som Diary Of A Madman eller Ozzmosis. Man saknar faktiskt Ozzys känsla för melodiös men hård rock, han gör bra försök med Let Me Hear You Scream Let It Die. Men, nej, tyvärr Ozzy. Av mig får du inget toppbetyg, den tar sig efter några varav på skivtallriken och jag ger plattan en plats i mitt skivställ. Naturligtvis blir plattan en dundersuccé, bara för att Ozzy är Ozzy, allt annat vore oväntat.

Betyg: 5/10

Releasedatum:
2010-06-23



W.A.S.P - Stal showen

Denna kväll var det egentligen Axl Rose och Guns ´n Roses som skulle vara höjdpunkten, men så blev det inte. Spelningen före med W.A.S.P var nog det bästa jag sett på länge. Blackie och hans gäng hade säkert 20 000 i publiken, och när han klev ut på scenen och lovade att bara spela låtar från deras två första album så vrålade publiken i extas. Det löftet han han inte riktigt, utan han passade faktiskt på att dra två låtar från deras senaste album som kom i våras. Det här var riktig rock ´n roll, klassiska låtar och hög volym. "I Wanna Be Somebody", "Wild Child", "Blind in Texas" och "LOVE Machine" och en trogen publik som kunde alla låtar och allsången gick hög hela kvällen. Blackie berätatde också om första gången han var i Sverige och då han figurerade i all media och TV som en ondsekfull och elak månniska. "Allt jag ville var ju bara att spela mina låtar", sa han. När man ser W.A.S.P idag så har man svårt att förstå reaktionerna på 80-talet och Siwert Öholms reaktion, medias varning om hur farlig musiken är. Jag skulle vilja beskriva deras musik som ytterst trallvänlig och egentligen helt enkelt en melodiös klassisk 80-tals hårdrock. Till och med Lordi framstår som bestialiska jämfört med W.A.S.P. Nu blir det att införskaffa någon fler platta, jag har ju egentligen aldrig varit ett stort fan av W.A.S.P, men man är ju inte sämra än att man kan ändr sig.


Bachman & Turner samt Nazareth - Gubbar och gubbar och rock ´n roll

Ja, då var vi där, riktig, riktig gubbrock. Nazareth, ja det känns som de stod på sin topp när jag föddes, och likaså Bachman & Turner Overdrive. Två lika klassiska rockband som bäddat vägen för många av våra i idag moderna grupper. Detta blir något av en kombinerad recension av dessa båda gruppers spelning, bland annat för att de båda spelar riktig gubbrock och har många klassiska låtar, men även för att de spelade från festivalscenen med samma förutsättningar vid ungefär samma tidpunkt fast olika dagar, och hur två spelningar då kan bli så olika. Vi börjar med Nazareth. Jag vill, jag önskar och ber, att det skulle bli bättre, men det går inte, hur jag än vill. De har alltid tillhört mina favoriter och jag tror att alla deras vinyler ligger i en bunt. De har skapat kultlåtar som Love Hurts och pumpat ut klassiska plattor som Hair Of The Dog, Razamanaz med flera. Det här har kunnat bli hur bra som helst, eller åtminstone som sist de var på SRF. Men frågan är bara, hur trött får man se ut på en scen. Storbildskärmarnas insomning av McCafferty gav en bild av en sliten, trött nästan tandlös gammal gubbe. Tänk att denna McCafferty är Axl Roses stora förebild som sångare. Nåja, inget fel på musiken och ljudet, klassikerna satt där, men vart var känslan och publikkontakten, några tafatta försök, men stämningen kom aldrig i topp. Hade faktiskt funkat lika bra med en poster av McCafferty hemma på väggen och stereon på högsta ljud till Love Hurts. Tråkigt, jag älskar Nazareth, men tyvärr är nog deras tid förbi. Nästa gång får man köpa en dvd med en livekonsert från 1975.



Så en riktigt trött McCafferty...

Hur var då förväntningarna på de riktigt gamla gubbarna Bachman och Turner, ja inte höga direkt. Kanske var det detta som gjorde detta till festivalens överraskning. Tänk att se gammla gubbar i farsans ålder rocka lös med tung, tung hårdrock. Fred Turners röst verkar bättre än någonsin och tänk att deras första platta kom 1973. Det här är grabbar som kan och som vill. De levererade verkligen en av de bästa och tyngsta spelningarna a la gubbrock på festivalen. Gubbarna har hittat varandra igen och kommer nu att släppa sin första gemensamma platta sedan 1984. Alltså 26 år sedan, helt sjukt. Men till skillnad från Nazareth så finns här spelglädje och vilja, ser verkligen fram mot deras nya platta.



Bachman till vänster och Turner till höger


Lite mer festivalbilder

Praktiskt system...




Mats och Per



Erik och Conny



Trångt i öltältet



Regnigt! Mats, Anders och Gidde



Delar av gänget samlade på vår "Meetpoint"




Y & T - Festivalens mest underskattade spelning

Det här måste tillskrivas festivalens höjdpunkt och mest underskattade spelning. Vem placerade ett av världens bästa band på sweden stage? Trångt för de många tusen i publiken. Dessa grabbar skulle naturligtvis ha spelat på Festival stage, och Nazareth kunde ha intagit deras plats på lilla scenen. Ett band som vill, som kan, och som levererar och har kontakt med publiken, glädje i sitt lir, ja de förtjänar att stå på en stor scen. Det syntes lång väg att detta klassiska band älskade att stå på scen igen, det var en enorm spelglädje, och på vilket sätt man levererade. Gamla klassiker från Black Tiger och Eartshaker, men även från den nya kanonplattan Facemelter, som exempelvis hiten Coming Home. Att Y & T är kult råder det ingen tvekan om, andra grupper och artister stod och hängde backstage och framför scenen med sina tungor hängades, bara för att få en chans att se dessa legendarer. Jag är helt övertygad om att gruppen fick en rad nya fans, eller som Per Bjuhr sa: "Vilka är det här? De är ju skitbra, riktigt jäkla bra!" Så var det, riktigt jäkla bra!



Att trummisen sen liknar en kompis i Burträsk gör inte saken sämre...


Black Country Communion - nya supergruppen släpper platta

Black Country Communion är namnet på den nya stora supergrupp som bildats, bandet som består av Glenn Hughes (sång/bas - ex-Deep Purple, Black Sabbath, Trapeze), Jason Bonham (trummor - Led Zeppelin), Derek Sherinian (Dream Theater) och gitarristen Joe Bonamassa. De släpper sitt debutalbum Black Country den 20 september.

Gary Moore - Festivalscenen

Vi har väntat länge, världen har väntat länge. När ska Gary Moore komma tillbaka i rampljuset? Efter att ha släppt några av världens största hits och spelat i ett av världens bästa band, Thin Lizzy, så har Gary valt att under de senaste tio åren lira blues och spela in bluesplattor. Han sa då att tiden med hårdrock på repetoaren är förbi. Han är inte på något sätt en dålig skapare av klassisk blues, utan snarare tvärtom så har han fått många att få upp ögonen för denna typ av musik. Men det hjälper inte, det är ändå en för smal publik. Han valde att göra comeback på hårdrockscenen på SRF, bara spela gammal god hårdrock á la Moore. Det gjorde han också, men var det för att plånboken börjar bli tom eller för att det var roligt? Han säger att en ny hårdrockplatta ska vara på väg, men jag tvivlar. Jag tycker det såg ut som en dag på jobbet, han är otroligt duktig och han levererade precis det alla 20 000 ville ha. God hårdrock á la irländsk blues. Men jag tycker ändå man ska kräva mer, han tittar inte ens på oss i publiken. Han gnuggar gitarren för kung och fosterland med slutna ögon, kisar möjligtvis lite ibland, nej idoljuryn hade nog totalsågat hans utstrålning. Gary Moore lever än så länge på sina gamla meriter, och visst, det låter gudomligt bra. Han har tidigare fått kritik för sin dåliga sång, men nej, den är bra, faktiskt kanske bättre än tidigare. Detta hade kunnat bli en konsert med absoluta toppbetyg, men hans passivitet , lite väl långa gitarrsolon och totala avsaknad av charm drar tyvärr ned det hela. Men, man har i alla fall ytterligare en livekonsert att stoppa i portfolion.


Bonafide - Unplugged i rockklassikertältet

Det är det här som är rock ´n roll när det är som bäst. Ett av sveriges största comingband med ren, rak AC/DC rock är på väg att ta den svenska publiken med storm. I ett trångt tält finns alla förutsättningar, en trogen publik, och ett band som vill leverera. Det känns nästan som man är på en lokal fest hemma och har fått besök av grannar och vänner, dessutom har man kvällen till ära tagit dit det lokala rockbandet. Känslan är nära, tung och varm. Man bjuder på sig själv, man levererar och man kommunicerar med sin publik. Unplugged, en utmaning som inte vilket band som helst klarar av, men inga problem för dessa grabbar. När man kör Somethings Dripping från senaste plattan gungar det i marken, och när man som avslutning kör Sweden Rock klassiskern "Fill your head with rock" blir det röj. Gruppen plockar upp 20 av sina polare på scen och det blir en spontan allsång av sällan skådat slag. Tycker synd om de cirka 20 000 som missade denna spelning. Vi var i alla fall 300 supernöjda denna kväll!



Som en enda stor rockfamilj när Bonafide plockade upp lite polare på scenen.


Festivalvimmel

Lite festivalbilder



Största burgarna, 200 gram till 1,2 kilo....grymma



Fantasin har flödat...






Det ska börjas i tid



Det var skönt när solen tittade fram



Alltid gott med en öl



Konsten att slappna av



Hard Rock Halleluja

Spellista - så blev den!

Här presenterar jag hur min festival blev, jag har delat upp spelningarna i helor och halvor, eftersom vissa konserter såg jag bara delar av på grund av tidsbrist, det blev en del springande mellan dem:

Helkonserter:

- Nazareth
- Y & T
- M.S.G
- Magnum
- Bonafide
- Gary Moore
- Bachman & Turner
- W.A.S.P

Halvkonserter:

- Dundertåget
- Pretty Maids
- Blackberry Smoke
- Jorn
- Big Elf
- D.A.D
- Praying Mantis
- Chicken Shack
- Mustasch
- Point Blank
- Saga
- Guns ´n Roses

Recensioner kommer att komma löpande







Tack alla Rockare på Storumans Rockresa!

Vi är ett stolt gäng som detta år besökt SRF i Sölvesborg, Resan med bussen från Storuman 130 mil enkel väg, har gjort sin resa för sjätte året. Utan vår organisatör Mats Bohman vore detta inte möjligt. Tack Mats! Tack även till vårt fantastiska bussbolag som alltid ställer upp, och chaufförerna Anders Johansson och Krister Persson. Inte lätt att hålla ordning på rockande norrlänningar.

Här kommer Storumans egen lista på rockare, tack alla ni för en trevlig resa!

Mats Bohman
Johan Norman
Per Bjuhr 
Bo-Göran Bolstad
Magnus Andersson
Anders Sandström
Petra Sandström
Mattias Hjukström
Lasse Gideonsson
Bo-Lennart Gideonsson
Conny Rönnholm
Erik Rådström
David Johansson
Hannele Mustonen
Mikaela Åberg
Anders Lundin
Viktor Lundin
Annika Lundin
Peter Rönnholm
Mia Jaufrin 
Per Clevfors 
Aina Ditlefsen
Anders Persson


Axl Rose, en patetisk diva. 45 minuter sen...

Axl Rose, en patetisk diva. 45 minuter sen och en buande publik. När han väl kom igång var det riktigt taskigt ljud. Nej fy vilken besvikelse. GnR har nog gjort sitt.


Festivalens höjdare. W.A.S.P visade verkli...

dsc01890 (MMS)

Festivalens höjdare. W.A.S.P visade verkligen alla kritiker att man är bäst när det gäller. Bara låtar från de två första plattorna, samt två från senaste. Inget band hade sån allsång. 20 000 sjungande ,I wanna be somebody. De rockar.


Bachman and Turner. Legendarer!

dsc01884 (MMS)

Bachman and Turner. Legendarer!


Äntligen skiner solen på oss. Just nu lyss...

dsc01876 (MMS)

Äntligen skiner solen på oss. Just nu lyssnar vi på SAGA.


T-shirts finns det gott om. Alla varianter.

dsc01868 (MMS)

T-shirts finns det gott om. Alla varianter.


Bättre bild än så fick jag inte på Gary Mo...

dsc01866 (MMS)

Bättre bild än så fick jag inte på Gary Moore. 33 000 personer, så det var trångt. Men han levererade. Klassiska låtar och grymt gitarrspel. En riktig höjdare.


Det går åt mycket öl en festivalhelg. Ladd...

dsc01854 (MMS)

Det går åt mycket öl en festivalhelg. Laddning på laddning med lastbil och traktor.


Magnum var riktigt bra. Men det är klart a...

dsc01837 (MMS)

Magnum var riktigt bra. Men det är klart att med 20000 i publiken blir spelglädjen på topp.


Det finns alltid de som vill synas mer än ...

dsc01851 (MMS)

Det finns alltid de som vill synas mer än andra. Det var full fart i öltältet igår.


En av gårdagens största behållning var Bon...

dsc01865 (MMS)

En av gårdagens största behållning var Bonafide som körde unplugged. AC/DC rock och allsång.


Det börjar bli lite folk nu. Om några timm...

dsc01805 (MMS)

Det börjar bli lite folk nu. Om några timmar är vi 30 000 gubbrockare.


Gitarrguden Michael Schenker. Just nu kult...

dsc01790 (MMS)

Gitarrguden Michael Schenker. Just nu kultlåten Cry for the nations.


Nu startar dag 2 med Big Elf.

Nu startar dag 2 med Big Elf.


Öltältet

dsc01779 (MMS)

Öltältet


Riktigt kanon bra bluesrock a la Black Foo...

dsc01772 (MMS)

Riktigt kanon bra bluesrock a la Black Foot. Black berry smoke.


Vilken upplevelse. Så bra. Kan nästan åka ...

dsc01762 (MMS)

Vilken upplevelse. Så bra. Kan nästan åka hem nu.


Här regnar det.

dsc01759 (MMS)

Här regnar det.


Spännande tävling. Smutsiga kläder.,..

dsc01750 (MMS)

Spännande tävling. Smutsiga kläder.,..


Nu är vi på plats. Lyssnar just nu till Du...

dsc01751 (MMS)

Nu är vi på plats. Lyssnar just nu till Dundertåget.


Framme klockan 7. Nu käkar vi frukost. Fes...

dsc01749 (MMS)

Framme klockan 7. Nu käkar vi frukost. Festivalen om 3 timmar.


Nu är även Conny på plats. Lämnat Gävlebro.

dsc01747 (MMS)

Nu är även Conny på plats. Lämnat Gävlebro.


Nu har vi startat resan mot SRF.

dsc01746 (MMS)

Nu har vi startat resan mot SRF.


The Fleppard

Denna tröja fick jag av Conny Rönnholm och Mats Bohman när jag fyllde 40 på SRF 2007. The Fleppard, vad är detta för galen grupp. Historien kort, i unga år när jag precis kommit i kontakt med hårdrockens underbara värld så fick jag höra talas om en grupp som hette The Fleppard, varpå jag följaktligen tog ett kassetband och gav till min lite äldre kompis Kent Grubbström och skrev på en liten lapp till honom. "Kan du vara snäll och spela in den där gruppen, The Fleppard, på det här bandet". Gissa om många har haft skoj åt detta, jag fick i alla fall ett band med en inspelning av Def Leppard. Tur var väl det....


Rapporter från SRF

Jag kommer löpande att lägga ut bilder, rapporter och korta recensioner av spelningarna på bloggen. Följ den varje dag med start om några timmar när resan börjar!

Pretty Maids istället för Ratt

Det blir Pretty Maids som lirar istället för Ratt på SRF. Ratt har ställt in hela sin Europaturné på grund av sjukdom. Mig gör det inget, är ett riktigt fan av Pretty Maids.

Här kan vi snacka om trummis....

Fick ett tips! Kolla in denna lirare på trummor, har inte skådat något liknande.

Viggo på Dansgalan

Förra veckan träffade jag hårdrockaren Viggo Svanberg för att göra ett reportage, och det var då tanken föddes. Han borde spela på Dansgalan, vi har en stor scen som står outnyttjad större delen av kvällen. Efter ett snack med dansbandsgeneralen K-E Byström stod det klart, Viggo spelar ca 19.30. Viggo har dessutom kvällen till ära satt ihop ett band med arbetsnamnet Tengil. Bandet består av Viggo på Lead gitarr och sång, Joakim Klarström - Trummor, Jörgen Jakobsson - rytm gitarr och Thomas Sarlin - Bas.

Viggo Svanberg

PS! Reportaget får ni läsa här senare!


AIRBOURNES nya video exklusivt

Kolla in deras nya video, Blonde, bad and beautiful. Luktar AC/DC så det räcker och blir över....


RSS 2.0