KROKUS - Hoodoo

"Hoodoo" är det Schweiziska bandet Krokus första album på över 20 år där samtliga originalmedlemmar medverkar. I över 30 år har Krokus varit ett av Schweiz mest framgångsrika band utomlands, och de fem bandmedlemmarna Marc Storace, Chris von Rohr, Fernando von Arb, Mark Kohler och Freddy Steady har producerat tolv toppsäljande album i hemlandet och över en miljon sålda skivor i Schweiz. plattan då, ja ett riktigt rockalbum som det svänger om, lite gubbrock a la AC/DC. Samtliga bra låtar och Hoodo Woman är en riktig hit tycker jag.

Betyg:4


Favorit till SRF - MSG

Det droppar in lite roliga nya band på småtimmarna till Sweden Rock Festival. Nu senast MSG - Michael Schenker Group. Tror jag har alla gamla vinyler liggande i skivbacken, och visst har de snurrat flitigt på skivtallriken.
 Så här står det på festivalens hemsida:
"I år är det 30 år sedan den tyske gitarrhjälten Michael Schenker släppte den självbetitlade debuten med sin Michael Schenker Group. Därmed skrev han för tredje gången in sig i hårdrockshistorien, efter att tidigare ha varit med om att bilda Scorpions och upphöja brittiska UFO till superstjärnor. Nu äntrar Schenker scenen för att fira 30-årsjubiléet av "Armed and Ready", "Cry for the Nations" och de andra klassikerna på MSG:s debut. Vid sin sida återfinns två av de övriga bandmedlemmarna från den perioden: trummisen Simon Phillips (Judas Priest, Mike Oldfield, Ian Gillan, Toto) och inte minst sångaren Gary Barden. Schenkers mångårige medarbetare Wayne Findlay sköter i vanlig ordning kompgitarr och keyboards, medan basen trakteras av legenden Neil Murray (Whitesnake, Gary Moore, Black Sabbath, Brian May). Ett drömlag för dig som gillar traditionell melodiös hårdrock."


STURM UND DRANG - Rising Son


STURM UND DRANG - Learning To Rock

Dessa grabbar från Finland, knappt torra bakom öronen, har släppt två album. Första plattan måste vara en av de mest underskattade plattorna någonsin. Visst, det låter grabbigt i sången, men vilka låtar. Idel störtskön partyrock, och visst, inte konstigt att det är alla småtjejers stora favoriter. Det skiter jag i, jag gillar dessa grabbar helskarpt, så unga och så begåvade. Plattan bjuder på riktiga hits, bland annat Rising Son, och några har redan varit en radioplåga. De har spelat runt i Sverige, bland annat på Storsjöyran. Grabbarna bildade bandet 2004 på väg hem från en konsert med Judas Priest. Många skrattade åt dessa grabbar, men när de fick gå som förband till The Hellacopters togs de på allvar och erbjöds ett skivkontrakt. Jag tror att de här grabbarna blir stora - RIKTIGT STORA och att räkna med i olika former i framtidens hårdrock. Jag bara älskar deras platta!

Betyg: 5 i kategorin mest underskattade plattan


AIRBOURNE - No guts No glory

Här behöver ingen älskare av hederlig rock bli besviken. Inga experiment, ingenting annorlunda. Det här är tryggt. Ett band som inte låter sig påverkas. Det är AC/DC till 90%, det är Judas Priest, det är rock´n roll. Det är full fart och det är ett band som kommer att förvalta arvet efter ovan nämnda band när de lämnar in. De gör det bra, de gör det storstilat. De kommer från Australien med två bröder i spetsen. Plattan är rakt igenom stenhård och man kan inte annat än ryckas med. Andra spåret No Way But The Hard Way ären riktig rökare och kommer att bli en rejäl hit. Högt betyg i genren klassisk hård gubbrock a la AC/DC. Skivomslaget är dessutom ett av de snyggaste jag sett på länge, och bara genom att titta på det känner man vilken musik det handlar om. Ett måste i cd-stället.
Betyg: 5


Nocturnal Rites gör comeback

Umeåbandet Nocturnal Rites är på gång igen, och de gör sin comeback på hemmaplan i Umeå på Nordic Rock.
Nocturnal Rites är ett respekterat namn inom hårdrockskretsar, och många gläds över att bandet nu är tillbaka på allvar efter ett par års tystnad. Under våren repas det febrilt och inspelningarna av en ny platta, den nionde i ordningen, väntas ske under hösten. Bandet har även bokat in en spelning på prestigefyllda Progpower-festivalen i USA i november.

Medlemmarna i Nocturnal Rites är:
Johnny Lindqvist (sång)
Fredrik Mannberg (gitarr)
Nils Eriksson (bas)
Owe Lingwall (trummor)


Försenad platta med Masterplan

Masterplans nya platta "Time To Be King" är försenad och släpps den 21:a maj.

John Norum med ny platta

John Norum släpper en ny bluesorienterad platta med namnet  "Playyard Blues". John Norum sjunger själv på åtta av låtarna och Leif Sundin på två. De låtar som Sundin sjunger på är dock mer hårdrocksorienterade.

KEEL - Streets Of Rock´n Roll

Rak-Ren-Skön- Klassisk rock. KEEL:s senaste platta är precis vad man förväntar sig. Precis det man vill ha. Klassisk 80-tals rock när den är som bäst. Det är klart att gruppen ligger i samma klass som Aerosmith, Van Halen och Journey med flera. De har också turnerat med flera av dessa stora band. Första plattan kom för 25 år sedan och en av de stora hiten var "Because The Night". Plattan är jämn, det finns ingen låt som utmärker sig åt något håll, utan en jämn bra rockplatta som känns som den vore inspelad för 20 år sedan. Rekomenderas för alla älskare av Rock´n Roll.

Betyg:4


Talk Of The Town

Detta är en speciell låt, som verkligen berör....finns mycket att tänka på runt denna och texten. En av mina absoluta favoriter...


BOSTON

Boston kommer precis som namnet säger från amerikanska Boston, och hade sin storhetstid mellan 1970 och 1980. Tom Scholz är mannen bakom bandet, och han är både gitarrist, sköter keyboard, skriver låtarna och producerar. De har sålt över 31 miljoner plattor i USA, och debutalbumet med namnet Boston kom 1976 och blev en enorm succé och sålde över 17 miljoner ex i USA. Fem plattor blev det totalt, varav den sista kom 2002.
Diskografi:
1976 Boston                 17× Platinum Gold
1978 Don't Look Back     7× Platinum Silver
1986 Third Stage            4× Platinum —
1994 Walk On                     
2002 Corporate America 42


En klassiker som ger mersmak - BOSTON Greatest Hits

Gjorde ett av mina trevligare skivinköp på länge, fick tag i Greatest Hits med Boston. Jag hade nästan glömt bort dessa klassiska rockare, trots en rad vinylplattor i garderoben, och det här var väl värt 79 kronor. 16 låtar med alla deras klassiker samlade på en platta. Konstigt att jag inte lyssnat mer på dem, de radar ju låt på låt av skön, klassisk hårdrock. More Than A Feeling har väl ingen missat, och ballader typ Amanda. Men jag skulle vilja påstå att de egentligen aldrig har gjort någon dålig låt. Denna samlingsplatta ger allt man vill ha på småtimmarna eller efterfesten.

Betyg: 4


Winger till SRF

Nu kommer de gamla rockarna Winger till SRF. Frontmannen Kip Winger hade tidigare spelat bas med Alice Cooper, trummisen Rod Morgenstein kom från Dixie Dregs med Steve Morse och gitarristen Reb Beach har senare ökat sin ryktbarhet än mer hos Dokken, Whitesnake och Night Ranger. Detta gör gruppen till en riktig elit av musiker. Men, de orkade inte med mer än tre plattor inann splittringen kom 1994. Nu gör de sin enda spelning i Europa under sommaren 2010.


RSS 2.0