Black Country Communion planerar nytt

Fyra månader efter första skivsläppet och debuten planerar supergruppen att släppa uppföljaren till första albumet. Detta meddelar Glenn Hughes, och vi kan alltså redan i januari 2011 se fram emot en ny platta.




Tengils första låt på myspace

Ny låt upplagd av Tengil(Viggo Vains band) med namnet System Overload
finns på myspace.

http://www.myspace.com/tengilofficial

David Rock Feinsteins nya platta kommer snart

Nedräkningen har börjat till en av höjdpunkterna i höst för mig, släppet av Feinsteins nya platta. David som är kusin med Dio var med honom i ELF och har sedan haft bandet The Rods med klassisk 80-talsmetal och plattor som bland annat Wild Dogs. Han har de senaste åren med denna nya platta gjort 3 soloalbum, och Rods fans över hela världen hoppas på en återförening. Här kommer ett smakprov från hans första soloalbum, och visst luktar det Rods och äkta genuine 80-tal hårdrock.

Hitta fler artister som David Rock Feinstein™ Official SiteMyspace Music

Photobucket

Eric Grönwalls debut i H.E.A.T

Nu har Eric Grönwall gjort sin debut offentligt i H.E.A.T. Detta är från deras spelning på H.E.A.T. Festival i Tyskland den 16 oktober. Till helgen är det dags för H.E.A.T. att spela på Firefest i Nottingham.


Blandade bilder från SRF 2010

Här kommer lite blandade bilder från årets SRF. Fotograf är Petra Sandström, som nästan alltid stod längst fram.

Y&T - Festivalens kungar





Nazareth - Festivalens gamlingar och besvikelse



Chicken Shack - En gamling, och de håller måttet trots att de var aktiva mellan 1968 och 1973. Stan Webb på sång och gitarr.



MSG - Michael Schenker var bra, riktigt bra och lirade skiten ur oss







Big Elf - Annorlunda och bra, gör sig bättre live än på platta





Bonafide - En av höjdpunkterna, luktar AC/DC så det stänker om det






Monster Magnet tillbaka med nytt album

Av en ren händelse fick jag för mig att lyssna på Monster Magnets senaste streamade platta på Myspace. Jag har aldrig hört gruppen tidigare, bara hört talas om detta amerikanska band som bildades 1989. Jag har som vanligt varit full av fördomar och redan på förhand helt dissat denna grupp. Vad blev det, fel igen, jag gillar verkligen denna hårdrock, eller stonerock som man kallar det. Blir kanske ett skivinköp. Lyssna på detta.

Gods and Punks




Hallucination Bomb



Ozzy Osbourne till SRF 2011

Så är de 3000 första biljetterna till SRF 2011 släppta. Samtidigt presenterar man en av sina headliners, Ozzy, som kommer att göra sin enda sverigespelning 2011 på SRF.
Läs mer på: http://www.swedenrock.com/index.cfm?pg=1&pr=0&lg=1


ozzymain.jpg

LOCOMOTIVE BREATH - Heavy Machinery

Misstänker starkt att detta gruppnamn kommer från Jethro Tulls klassiska hit från 1971 med samma namn. Det är svensken Janne Stark som ligger bakom denna grupp, annars är Janne Stark som föddes 1963 mest känd som grundare av gruppen Overdrive 1980. Janne Stark släppte även några böcker, och den första kom 1996 med namnet The Encyclopedia Of Swedish Hard Rock And Heavy Metal 1970-1996. Gruppen gjorde tre plattor, varav detta är den andra och den kom 2002. Tredje plattan kom 2005 och efter det så har man bara släppt ytterligare en låt, och det var till Sweden Rock Festival 2008 när man fick göra låten "Fill Your Head With Rock".  Måste säga att jag blev riktigt förvånad över hur bra den låter, fastnade faktiskt för den vid första spelningen. En riktig uppstickare, och det låter mycket svenskt 80-talshårdrock, med lite inslag av bluesrock. Påminner naturligtvis om Overdrive, 220-Volt, ja helt enkelt den svenska varianten av NWOBHM. Rak enkel hårdrock med bra sång rakt igenom. Eftersom jag gillar den gamla svenska hårdrocken så faller det här mig helt i smaken. Ett tips för den som vill ha något bra, annorlunda och lite orginellt i skivstället.

Betyg: 7/10


BLACKMORE´S NIGHT - Autum Sky

Det är med viss tvekan denna platsar in under denna blogg med namnet GUBBROCK. Ritchie Blackmore gör just nu allt annat än gubbrock. Det enda man känner igen från den Blackmoore jag minns från hans tider i Rainbow och Deep Purple är hans suveräna gitarrspel. De senaste åren har han som många vet ägnat sig åt att spela folkrock tillsammans med sin hustru Candice Night. Jag gillar hursomhelst hans nya plattor, på något sätt är de svängiga med mycket bra sång av Night. Den här plattan börjar med en rad överraskningar, direkt undrar jag vart jag hört första låten Highland förrut. Så kommer det, det är ju Nanne Grönvalls låt som skrevs av Peter Grönvall och Marianne Grönvall. Låt nummer tre, Journeyman känns också bekant, visst där satt den, Vandraren med Nordman. Man kan inte annat än bli stolt, två engelska versioner av svenska låtar på en platta av Ritchie Blackmoore. Nu förstår ni kanske också vilket stuk det är på plattan. Tung folkrock med starka inslag av irländsk folkmusik. Det här är bra, faktiskt riktigt bra.

Betyg: 6/10



Nelson tillbaka med ett nytt album

Bröderna Matthew och Gunnar Nelson är efter 10 år tillbaka med ett nytt album. Gruppen toppade hitlistan i USA 1990 med "(Can't Live Without Your) Love and Affection". Det nya albumet kommer 5:e november och heter "Lightning Strikes Twice".  Här kommer ett smakprov från den plattan.


Gotthard - Master Of Illusion

Visst saknar vi honom, Steven Lee. Lyssna och njut på "Master Of Illusion". Steven Lee sångare i Gotthard omkom förra veckan i en MC-olycka.


Bachman & Turner

Aldrig har jag recenserat en platta så snabbt, i brevlådan 15.30, öppnat paket 15.35, på skivtallriken 15.36, och Bachman & Turner, den stora behållningen från sommarens Sweden Rock Festival med en rykande färsk platta. Första gemensamma plattan sedan 1984, och så levererar man en kollosal rockkross. Vilken röst han har Fred Turner, och det är också de låter han sjunger som lyfter plattan. Plattan börjar med svängiga Rolli´n Along, med riktigt Status Quo gung. Följer upp med medelmåttiga That´s What It Is som känns som en lite medelmåttig låt av ELO. Därefter kommer återigen Turner på sång i Moonlight Rider och plattan är på gång igen. Därefter följer svängiga, tunga BTO rocklåtar. Jag skulle själv vilja påstå att Neutral Zone är plattans bästa låt, och att efterföljande sju minuter långa Traffic Jam tyvärr drar kvaliten på plattan, och man missar tian i betyg. Men som tur är får Turner återigen axla sången på nästa låt, Repo Man, och då är vi tillbaka i det sköna, tunga, rockgunget igen. Bara att sprätta en kall pilsner och njuta! En av höstens absolut bästa rockplattor á la tung gung!

Betyg: 9/10




SLASH - SLASH

Varför ska man vara så principfast och fördomsfull? Det undrar jag efter att ha köpt senaste plattan med Slash. Jag har ju läst massor om detta gitarrfenomen, och om hans storhet under sin tid i Guns ´n Roses. Jag har läst om hans Sverigespelning, och sett hur hans album vecka efter vecka legat i albumtoppen. Men, jag hade bestämt mig, dålig musik. Till slut var jag tvungen att inhandla plattan ändå, ett vad mot mig själv, som jag också förlorade. Vilken underbart bra platta. Med alla dessa stora gästartister på sång så kan det inte annat än bli bra. Dessutom är det bra välskrivna rocklåtar rakt igenom. Gillar ´Cruzify The Dead med Ozzy på sång, och jag kan säga att inte en enda låt på Ozzys platta Scream håller i närheten samma klass som denna. Promise är en riktigt svängig rockrökare med Chris Cornell på sången.  Avslutningslåten We´re All Gonna Die med Iggy Pop på sång är en kanonavslutning på en suverän platta.
På plattan medverkar: Ian Astbury (The Cult), Chris Cornell (Soundgarden), Rocco DeLuca, Fergie (Blackeyed Peas), Dave Grohl (Nirvana/Foo Fighters), Myles Kennedy, Kid Rock, Lemmy Kilmeister (Motorhead), Adam Levine (Maroon 5), Duff McKagan (Guns N' Roses/Velvet Revolver), M. Shadows (Avenged Sevenfold), Ozzy Osbourne, Iggy Pop och Andrew Stockdale (Wolfmother).

Betyg: 8/10




Stor förlust för rockvärlden...igen!

Vilken tragedi..... Sångaren i ett av mina favoritband har gått bort i en tragisk olycka. Gotthardsångaren Steve Lee har enligt obekräftade källor avlidit efter en motorcykelolycka utanför San Fransisco i USA, uppger den schweiziska tidningen blick.ch. Han blev 47 år. Bandet har ännu inte officiellt bekräftat det inträffade. Blir svårt att ersätta honom, en sån röst växer inte på träd. R.I.P


Bachman och Turner i P4

Missa inte detta! Bachman & Turners konsert från Sweden Rock Festival 2010 sänds i Sveriges Radio P4 den 30 oktober kl 20.00. Sändningen kommer också att innehålla några korta intervjuer med Randy Bachman och Fred Turner. Konserten kommer att ligga kvar på P4-webben i 30 dagar. Som jag tidigare skrivit var detta en av festivalens absoluta höjdpunkter.

Ny video med Bon Jovi

I November kommer som jag tidigare nämnt Bon Jovi med sitt greatest hits album, och  som även innehåller fyra helt nya låtar. En av låtarna heter "What Do You Got?" Lyssna på den här:


Robin Beck släpper platta nästa år

Den 11 februari 2011 släpper Robin Beck ett nytt album, "The Great Escape". På rocktopia.co.uk kan man lyssna på smakprov från den kommande plattan. Robin Beck har bland annat tagit hjälp av Joe Lynn Turner och James Christan på två av låtarna.

Tom Galley - Phenomena

Tom Galley har släppt en ny platta i serien Phenomena.
Phenomena gjorde med sin debut 1985 stor succé, och de plattor som sporadiskt kommit efter det har också skapat ringar på vattnet. På denna platta hittar vi Mike DiMeo (Riot & Masterplan), Rob Moratti (Saga & Final Frontier), Ralf Scheepers (Primal Fear), Tony Martin (Black Sabbath), Robin Beck, Mikael Erlandsson (Salute & Last Autumn's Dreams), Chris Ousey (Heartland), Steve Overland (Overland, Shadowman, FM), och Terry Brock (Strangeways & Giant.)




Låtlista:
1. The sky is falling
2. Blind faith
3. Fighting
4. Liar
5. It's over (I was gonna tell you tonight)
6. Angels don't cry
7. If you love her
8. House of love
9. Don't ever give your heart away
10. One more chance

RSS 2.0