PRAYING MANTIS - Sanctuary

Praying Mantis är ett engelskt NWOBHM-band som är mest känt för alla artister från gruppen Iron Maiden som har spelat i bandet, bland annat Paul Di'Anno, Bob Sawyer, Dennis Stratton och Clive Burr. Även sångaren Doogie White, som var aktuell för Iron Maiden under 1990-talet, har också sjungit för bandet. Bandet har varit relativt okänt i Sverige, men i och med spelningen på Sweden Rock Festival detta år så hittade man en ny publik, och plattan Sanctuary som kom 2009 var inte lätt att få tag på. Deras första platta kom redan 1981. Sanctuary är en riktig skön platta, bra melodier, bra röst och bra musiker. Jag föredrar hellre att placera albumet i genren AOR. Melodiöst och skönt, perfekt i soffan en lugn kväll med en bra tidning och lite chips. Jag hittar ingen låt som direkt sticker ut åt något håll, utan det är jämnt skägg. Såna plattor brukar ofta bli tråkiga, men av någon anledning blir inte den här det, så jag måste nog låta den snurra några varv till för att hitat de riktiga godbitarna, de brukar ju komma efter ett tag. Men, absolut en platta för all som gillar AOR när den är som bäst.

Betyg: 7/10

Här kommer en låt från plattan!




Europe planerar ny platta

Joey Tempest avslöjar i en intervju i Aftonbladet att gruppen just nu jobbar med en ny platta som ska vara färdig i slutet av 2011 eller början av 2012.

Europe i korthet
1978 Force hette bandet som var förstadiet till det som några år senare skulle komma att kallas Europe. Bandet bestod då av Joey Tempest, John Norum, Peter Olsson och Tony Reno.

1982 Bytte bandet namn till Europe. De kammade hem SM i rock och vann en skivinspelning.

1986 Europe slog igenom med ”The final countdown”. Totalt såldes cirka 10 miljoner album.

1989 Europemedlemmarna fick dålig ekonomisk rådgivning. På grund av skatteskäl flyttade bandet till Västindien.

1992 Europe splittras. Flera av medlemmarna försöker sig på solokarriärer.

1998 Regeringsrätten fastslår att Europe har 19 miljoner kronor i skatteskulder.

1999 Bandet återförenas och gör en sporadisk comeback på millennieskiftet för en diger summa pengar.

2004 Gruppen förenas på nytt och John Norum är tillbaka som gitarrist. ”Start from the dark” släpps under hösten.

2007 Europe gör en världsturné med den nya skivan. Bland annat framför de ”The final countdown” i ”Sommarkrysset” i TV4.

2009 Skivan ”Last look at eden” släpps.

Källa: Last FM


Joe Lynn Turner i nytt album

Joe Lynn Turner(Deep Purple, Rainbow) och nu senast i sverigeaktuella Over The Rainbow har tillsammans med Scott Rolaf släppt ett nytt album med namnet Rolaf Turner.

Här kan ni provlyssna:
http://www.reverbnation.com/rolafturner



Photo

Photo 


ACCEPT - Blood Of The Nations

Förväntningarna är stora på Accepts nya album som släpps den 25 augusti. Hur låter en platta med Accept utan Udo Dirkschneider? Ja, mycket bra enligt alla kritiker, plattan plockar hem sju poäng av tio i senaste numret av Sweden Rock Magazine. Kritikerna säger att nye sångaren Mark Tornillo lyckas bra, ja till och med så bra att inga gamla Acceptfans ska ha några större invändningar mot hans insats. Man menar också att plattan är riktigt gammal klassisk Accept och att den kommer att platsa bra bland gamla klassiska album som Metal Heart och Balls To The Walls. Vi får höra om två månader. Ett smakprov kommer här.


Heaven and Hell

Vi bara minns, kan det bli bättre än så här?


Viggo & Thomas

Lite bilder från en privat spelning med Viggo Svanberg och Thomas Sarlin (nybliven världsmästare i VM för Gatumusikanter), det blev akustiskt hela kvällen. Gillar verkligen dessa grabbar.










Y & T - I´m Coming Home

Y & T, rockar så det ryker. Lyssna här på "I´m coming home" från deras senaste platta. Störtskönt!


Bonafide backstage

Följ med på en tio minuters tur backstage på SRF med Bonafide, träffa lie kändisar. Ger härliga minnen från deras akustiska gig, där nästan längst fram stod vi.


W.A.S.P - W.A.S.P vs The Last Command

Har roat mig med att lyssna igenom de två första plattorna från W.A.S.P. Jag kan bara hålla med alla W.A.S.P fans om att detta är två riktiga kultplattor. Första plattan innehåller som första spår radioplågan och hiten "I wanna be somebody" och följs direkt av "L.O.V.E machine." Två riktigt bra låtar, men tyvärr mäste jag säja att sedan blir det lite tamt, och även om resten av plattan innehåller en rad klassiker så är det andra plattan The Last Command som jag fastnar riktigt för. Öppningslåten "Wild Child" är en riktig kanonlåt, och jag förstår vart Lawless hämtade  inspirationen till sitt senaste album. Det kommer från den här plattan, och introt till Babylon från senaste albumet känns igen från "Wild Child". Jag har dessutom svårt att förstå det ramaskrik som gruppen lyckades få svensk media att blåsa upp. Det härt är väl det närmaste melodiös rock och välskrivna texter man kan komma. Om man idag skulle jämföra detta med någon form av satanistisk heavy metal så kommer Hammerfall att framstå som brutala. Nej, detta är bra, riktigt bra, melodier man minns och bra sång, helt enkelt tung, melodiös hårdrock. Väl värt att införskaffa för er som inte tredan har dem i samlingen, ett litet extra plus för album nummer två.

W.A.S.P                  Betyg 7/10
The Last Command  Betyg 8/10




Tengil

Vilken spelning grabbarna gjorde, trots tidig start så bjöd man på show. Gillar verkligen Viggos ballad My Angel. Här kommer ett litet bildspel från deras lir.















På Record Heaven hittar man lite smått och gott

Fick en kommentar om gruppen VIVA, som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Skoj att jag kan väcka lite minnen till liv genom denna blogg. Denna bloggläsare hade också tappat sin VIVA platta, men jag kan tipsa om nätbutiken Record Heaven på http://www.recordheaven.net/
På den butiken kan man faktiskt hitta det mesta av gammalt klassiskt material som återutgets på CD och även vinyl. Där finns faktiskt både plattan Apocalypse och What The Hell Is Going On med VIVA att köpa för 189:- respektive 169:-. Har handlat en del där, och det är en riktigt bra nätbutik.

Mer The Rods, diggar verkligen denna grupp

Hoppas, hoppas, hoppas att de kommer att få spela på Sweden Rock Festival, kan se mig själv stå där framme och gunga...


RSS 2.0