Viggo Vain jobbar på en platta

Vår egen hårdrocksikon Viggo Vain låter meddela att han just nu jobbar på sin första platta, lite smakprover kommer att komma eftersom på hans myspacesida, www.myspace.com/viggovain. Redan nu ligger två låtar uppe, bland annat en cover på en Europeklassiker. Kämpa på Viggo! Vi väntar med spänning.


HAMMERFALL - Masterpieces

Var ett tag sedan jag skrev nu, men ibland är livet mer än musik. Nåja, det kommer bättring. Vi värmer upp med en platta från Hammerfall som kom 2008. Masterpieces - mästarbitar! Jag fastnade för Hammerfall när jag fick se dem live på Sweden Rock Festival, och jag kan bara konstatera att Joacim Cans tillhör metalleliten när det gäller sång, och att Hammerfall som grupp håller klart hög internationell klass. Det har efter den livespelning blivit en hel del plattor med gruppen, men just denna platta föll bort eftersom jag inte gillar alla dessa coverplattor. Masterpieces är en coverplatta där Hammerfall tolkar just en rad mästarbitar, inte mindre än 18 stycken. Hade inte plattan gått på rea hos Ginza hade den nog inte hamnat i mitt skivställ. Jag är inte heller något större fan av alla samlingsalbum med namn typ Rockklassiker i alla varianter. Men, döm om min förvåning, kan det bli bättre än så här. Valet av låtar på plattan är helt fenomenal, allt från gammla klassiker som Run With The Devil med Heavy Load, Man On The Silver Mountain med Rainbow, Crazy Nights med Loudness och en uppstickare som När Vindarna Viskar Mitt Namn med Roger Pontare. Här är det inte samma gamla rocknötare som finns på alla andra samlingsabum, typ Black Betty, Centerfold, The Passenger eller We Will Rock You. Dessutom blir det helt fenomenalt i Hammerfalls tolkning, ja det är en suverän platta i genren covers. Bra låtar, bra band! Väl värd 49 spänn.

Betyg: 7/10


IRON MAIDEN - The Final Frontier

Det är 30 år sedan Iron Maiden släppte sitt första album, och man har till och med sista skivsläppet sålt inte mindre än 80 miljoner album, vilket gör gruppen till ett av världens största band. The Final Frontier är gruppens femtonde studioalbum, och skall enligt gruppen själv vara en återgång till de klassiska albumen som Piece Of Mind från 1983 och Powerslave från 1984. Jag kan inte direkt påstå att jag är eller har varit något större fan av Iron Maiden, utan det är väl mest de klassiska låtarna Run To The Hills och Number Of The Beast som man diggat lös till. Är det då något fel på mig? Jag är väl inte sämre än att jag måste ge dem en chans tänkte jag. Alla pratar ju bara om detta band, och sidorna i tidningarna fylls med intervjuver och reportage, och skivan har fått bra kritik av recensenter. Nåväl, tryckte i plattan i CD-spelaren, och den börjar med intro i typiskt Maiden stil. När andra låten börjar händer något jag inte varit med om så ofta, det tunga inledningsriffet till låten El Dorado och basen gör att jag får gåshud, fanken vad bra är min första tanke. Det fortsätter egentligen i samma stil rakt igenom, rak och tung Maiden. Lagomt melodiöst som exempelvis låten The Man Who Would Be King som är en fantastiskt skön rockballad á la Maiden med härligt gitarrlir i introt med en som sig bör övergång till tyngre takter. Bästa låten på plattan är utan tvivlan den sista, When The Wild Wind Blows. Här luktar det irländsk folkmusik, och den 11 minuter långa låten kunde lika bra vara skriven av Ritchie Blackmoore. Det här är en platta jag verkligen gillar och jag måste nog faktiskt sälla mig till de som hyllar denna platta och grupp.

Betyg: 9/10


Hade nästan glömt denna...

Tänk att så många av hårdrockens stora kunde samlas under ett tak. Minns ni?


Black Country Communion

Nu är plattan från supergruppen på gång, den 20:e september närmare bestämt. Black Country Communion är den Anglo/Amerikanska rocksupergruppen som består av vokalisten/bassisten Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath, Trapeze), trummisen Jason Bonham (Led Zeppelin), Derek Sherinian (Dream Theater) och blues rock gitarristen Joe Bonamassa. På deras hemsida kan man redan nu få ett smakprov genom att gratis ladda ned låten One Last Soul. Hemsida:http://www.bccommunion.com/


Bitten By The Beast

Nu är det klart. David Rock Feinstein släpper sitt nya album den 10:e september, med namnet Bitten By The Beast. Nio nya låtar, och bland annat med "Metal Will Never Die" som sjungs av Davids bortgångne kusin Ronnie James Dio. Kanske den sista nya låt som Dio sjöng innan han gick bort. Ser fram mot släppet och hoppas att skivan går att få tag i Sverige.

RSS 2.0