Headache - Paradise

Det har kommit en hel del kommentarer om vilhelminagrabbarna(numera gubbarna) i Headache, som slog stort i Ryssland. Vi kör lite av Micke Strömberg och grabbarna. Paradise blev deras stora hit i Ryssland som spelades i radio. Vi väntar på comeback!


Overdrive - Back On The Hunt

Gillar Janne Starks stora spridning när det gäller hårdrock. Det går fort i Overdrive :-)


ATC - Cut In Ice

En svensk klassiker från 1984. Synd att det inte blev mer från denna grupp! Plattan snurrade många gånger på vinylspelaren.
Lineup:
H. Spider Söder - Vocals
Mats "Mappe" Björkman - Guitars (Candlemass, Zoic)
Tommy Denander - Guitars (David Readman, Audiovision)
Jonas Olsson - Bass
Per Liljefors - Drums




Six Feet Under - I´m Gonna Win

En riktig klassiker, inte så många som har denna platta, men det har undertecknad. En platta blev det för grababrna som startade deras musikkarriär. Björn Lodin 1983.


Diamond Head - Am I Evil

Diamond Head var ju lite egna i sin stil, antingen gillar man dom, eller så inte. Det här är dock en klassiker som man lyssnat på många gånger.


Nu blir det lite nostalgi

Vi börjar med en gammal klassiker av Golden Earring, Radar Love


Gods Of Guitar

Jag är ingen fanatiker av samlingsplattor, och har alltid haft svårt att förstå dessa mixplattor. Det brukar ofta bara vara hälften som är bra, eller att de känns rätt placerade på just det samlingsalbumet. Men, nu har jag fått ge mig igen. Dubbelplattan Gods Of Guitar som släpptes före årsskiftet är en kanonsamling med 38 låtar av våra främsta musiker och grupper. Cream, Queen, Rush, Ramones, Who, Lynyrd Skynyrd, Bon Jovi, Rainbow, Motorhead med flera med flera förgyller denna platta med sina klassiska låtar från dåtid och nutid. Det är inte en enda låt som jag tycker känns malplacerad eller inte gillar. Klockren investering för alla anhängare av klassisk rock och hårdrock.

Betyg: 8/10



Minns ni Bodine?

Ni som är lite av gubbrockare, visst minns ni denna klassiska tyska grupp, Bodine, som var aktiv mellan 1978 och 1984. Tre plattor blev det, Bodine(1981), Bold As Brass(1982) och Three Times Running(1983). Skulle gärna vilja ha deras plattor på CD, har dem på vinyl. Lyssna och njut.


War Pigs - Bästa covern

Tung och helt suvetränt bra cover på Black Sabbaths War Pigs, av inte mindre än Dio:s Elf


TNT är tillbaka

De norska klassiska hårdrockarna TNT är tillbaka med ett nytt album den 21:a januari. Plattan har namnet "A Farwell To Arms". Här kommer ett smakprov.


Tengil byter namn till Vanity Insanty

Storumangruppen Tengil byter namn. På sin myspacesida, http://www.myspace.com/Vanity.Insanity, har man lagt upp en del nya låtar. Låten Sex, Drugs and Rock´n Roll är en helt klart godkänd låt från dessa grabbar. Luktar partyrock och påminner om de gamla klassiska röjarlåtarna från 80-talet.

Hitta fler artister som Vanity InsanityMyspace Music


Phil Kennemore gick bort i morse

Vi fortsätter att tappa våra stora musiker, tidigt i morse, endast 57 år gammal gick originalbasisten i Y&T, Phil Kennemore bort i lungcancer. Kennemore har funnits med i bandet från starten 1974. Första studioalbumet på 13 år släppte Y&T i våras och de gjorde en succéspelning på årets Sweden Rock Festival.

MOUNTAIN OF POWER - VOLUME II

Janne Starks Mountain Of Power är hans skötebarn. Andra albumet med namnet Volume II är en riktig höjdare för de som gillar klassisk hårdrock, och han har verkligen lyckats samla rockeliten på plattan, eller vad sägs om bland andra John Norum, Rusty Burns(Point Blank), Clas Yngstrom(Sky High), Ty Tabor (King's X), Paul Shortino (Rough Cutt/Quiet Riot), Conny Bloom (Electric Boys) eller Pontus Snibb (Bonafide). 76 minuter klassisk hårdrock med bluesbaserad 70-tals powerhårdrock. Gamla klassiska låtar som får nytt liv i Starks tolkningar. Här har vi låtar av ZZ Top, UFO, Y&T, Blackfoot, Uli Roth med flera. Vad ska man säga, med beröm godkänt. Låtarna har vi hört, tolkningarna och musikerna är nya. Bra jobbat Janne!

Betyg: 7/10


Nya plattor på gång

Väntar med spänning på några nya plattor som snart rullar in, en bra skivstart på det nya året. Väntar på Bullet, Magnum och Mr Big. Vi värmer upp med en gammal Mr Big klassiker.


BALLS - CHAMELEON

Det kom ett brev på posten, med tre plattor, tack Janne Stark för denna julklapp, och att du skickade mig dem! Det här var spännande, och jag håller just nu på att lyssna igenom dem. Körde plattan Balls, som släpptes 2008 och som helt klart har sina rötter i den klassiska hårdrocken. Fem man som kör järnet med ett sound av AC/DC och gammal klassisk rock, men kan de bli annat med Janne Stark och Micke Nord Andersson på gitarr, Björn Lodin på sång, Björn Lundkvist trummor och Robban Bäck på bas. Alla meriterade från klassiska grupper som bkland annat Six Feet Under, Baltimoore, Roxette, Locomotive Breath - helt suveränt! Jag blir inte besviken, skönt att veta att det finns kvar musiker som väljer att producera högkvalitativ hårdrock av det gammla stuket. Plattan då? Javisst, en bra platta med tung inledningen i Camper som helt klart luktar mycket AC/DC. Ribban är lagd, och nästa låt, Chameleon är en klassisk tung 80-talslåt. Howl For Me känns som den skulle kunna vara gjord av Aerosmith, ja det är en tung platta helt enkelt. Bra gitarrspel varvas med suverän sång och det gungar bra rakt igenom. Hoppas på en fortsättning av gruppen.

Betyg: 7/10



Lyssna på detta och bedöm själva:






RSS 2.0