Airbourne = AC/DC ?

Här kommer arvtagarna till AC/DC, också de från Australien. Airbourne, med låtar som skulle kunna platsa på  samtliga av AC/DC:s senaste plattor. Nya plattan No Guts, No Glory, kommer att recenseras senare, men här kommer lite smakprov från dessa tungrockare. Kolla gärna in deras sida:
http://www.myspace.com/airbourne


Lite smått och gott om Dee Snider

Visste ni att Twisted Sisters sångare Dee Snider är absolutist? Troligtvis inte och svårt att tro. Han sjunger ideligen om att supa, knarka och röja, men själv är han absolut nykter, men ändå oftast festernas centralfigur. Snider berättar i senaste numret av Sweden Rock Magazine att de andra artisterna tycker det är märkligt att han inte tar droger, men när de inser hur galen han är på alla fester så märker de ingen skillnad. Snider säger att han prövade vara berusad en gång när han var 14 år, men att han inte fann någon större behållning i det. Däremot är han fullt förstående till de som tar droger, men säger att artister som tar droger antagligen har målat in sig i ett hörn när man inte kan skriva en låt utan att vara stenad. Han menar att han inte dömer dem om gräset eller bärsen får dem att tro på sig själv. Han säger att en gång när bandet turnerade så hade de två bussar, en för de som festade och en för de som var nyktra....det trodde ni inte!


Point Blank klara för SRF

Ytterligare ett gäng sydstatsrockare klara för sommarens festival. Point Blank spelade senast på SRF 2007, och jag hade förmånen att få se detta gäng! Nu var det dax igen!

Cinderella-Nobody's Fool


Cinderella till SRF

Cinderella från Philadelphia var på 80-talet ett av de mest hyllade och framgångsrika banden inom glammig och diggvänlig hårdrock. Debutalbumet "Night Songs" släpptes 1986 och blev från start en jätteframgång. Utmärkande drag i bandets sound inkluderade Tom Keifers personliga sång, ett mycket starkt låtmaterial och för glamgenren ovanligt starka bluesinfluenser. De sistnämnda bredde ut sig ännu mer på de följande "Long Cold Winter" (1988) och "Heartbreak Station" (1990). Efter fjärde albumet "Still Climbing" (1994), en desto hårdare rocksnyting, tvingades Cinderella göra uppehåll i karriären då deras musik förlorat allt stöd hos musikbranschen. Nu gör de äntligen seriös comeback, med den klassiska sättningen intakt: Tom Keifer (sång/gitarr), Jeff LaBar (gitarr), Eric Brittingham (bas) och Fred Coury (trummor). Så många av er har önskat se Cinderella på SRF - 2010 är året det sker. Behöver det nämnas att detta blir bandets enda Skandinavienspelning.
Källa:www.swedenrock.com



Skid Row till Umeå

Nu är det klart att Skid Row gör Europe sällskap i Umeå och Nordic Rock. Har inte bestämt mig än om det blir att besöka årets upplaga. Skid Row bildades 1986 i New Jersey. Bandet har släppt fem plattor.

Smakprov!


AVANTASIA på gång.....

Snart bara en månad kvar till ett av årets stora skivsläpp. Avantasias nya plattor som Tobias Sammet släpper den 3.e april. Bland gästartisterna finns: Klaus Meine (Scorpions), Eric Singer (KISS), Bruce Kulick (ex-KISS), Ripper Owens (ex-Judas Priest), Jon Oliva (Savatage), Bob Catley (Magnum), Michael Kiske (Helloween) och Jorn Lande (Masterplan)
Tobias Sammet har låtit avslöja vilka låtar som kommer att finnas på de två AVANTASIA-plattorna

01. The Wicked Symphony
02. Wastelands
03. Scales Of Justice
04. Dying For An Angel
05. Blizzard On A Broken Mirror
06. Runaway Train
07. Crestfallen
08. Forever Is A Long Time
09. Black Wings
10. States Of Matter
11. The Edge

"Angel Of Babylon":

01. Angel Of Babylon
02. Stargazers
03. Your Love Is Evil
04. Death Is Just A Feeling
05. Rat Race
06. Down In The Dark
07. Blowing Out The Flame
08. Symphony Of Life
09. Alone I Remember
10. Promised Land 2
11. Journey To Arcadia


Mera band till SRF

Det här släppts ett antal nya band till SRF. Bland annat kommer Aerosmith tillbaka och det är Steven Tyler som står bakom micken. Det blir deras enda spelning i skandinavien 2010, och alla rykten om bandets splittring har dementerats. Personligen tycker jag att bandet Blackberry Smoke från USA låter lite spänannde. De spelar sydstatsrock och har bland annat spelat med Lynyrd Skynyrd och ZZ Top. Riktigt skön musik!

Smakprov!


Hanoi Rocks - Teenage Revolution


Hanoi Rocks - Street Poetry

Hanoi Rocks är ett av de mest underskattade banden anser jag. Bandet som spelar rejäl glamrock kommer från Finland och bildades 1979. Deras musik gör en verkligen glad och skapar snabbt riktig partystämning. På skivan Street Poetry så bjuds man på en resa genom hela bandets register. Glamrock, blandat med punk, country och hårdrock. Gruppen använder flitigt både piano, saxofon och trumpet, men på rätt sätt, faktiskt så bra att man inte kan låta bli att tycka om det. Låten Fashion får en att tänka på den gamla westernserien High Chaparall i en riktig rockversion, och sedan följer en rad kanonlåtar. Highwired och den stora partylåten Teenage Revolution följt av Worth You Weight In Gold. De satte också tillsammans med Aerosmith sin prägel på glamrocken under 80-talet, och man pumpade ut sex plattor mellan 1981 och 1984. När trummisen Razzel dog i en bilolycka så upplöstes bandet 1985 för att återuppstå 2001. Efter det släppte man ytterligare tre plattor varav Street Poetry är den sista och en platta som man måste ha i skivstället.
Strax före julen år 2008 publicerade Andy McCoy och Michael Monroe att Hanoi Rocks skulle läggas ner på hösten 2009. I en intervju för Hufvudstadsbladet uppgav Monroe att både han och McCoy tyckte att gruppen nu kommit så långt den kunde komma med den nya banduppsättningen, och att glädjen i arbetet började tyna bort. Fyra avskedkonserter för våren 2009 tillkännagavs, med den sista gjorde man i slutet av mars samma år.

Betyg: 4


Billy Idol till SRF

Nu kommer artisterna på löpande band. Nu är det klart att Billy Idol kommer till SRF. Betyder egentligen inte så mycket för mig annat än att han är en legend i branschen och gör sin enda sverigespelning. Däremot har han en massa klassiker och det är klart att det är en världsartist som blir spännande att lägga till samlingen. 2008 gjorde han ordentlig comeback på de stora scenerna när han turnerade runt med Def Leppard.

idolheader.jpg

Casablanca

Ny supergrupp kallades de när de spelade på P3 Guld, men själv vill de inte benämnas så. Casblanca är en ny svensk grupp som ska spela hårdrock på riktigt, det vill säga som det lät på 80-talet. De har funnits i två och ett halvt år, och jobbat på en platta sedan dess. De är kräsna och noga menar de. I April ska deras album komma ut, och det ska ha den stil på musik som spelades mellan 1978 och 1982 säger de. Lite NWOBHM och punk menar man. Vilka är de då? Jo, Anders Ljung från Space Age Baby Jane, Erik Stenemo från Melody Club, Ryan Roxie från Alice Cooper, Josefine Forsman från Sahara Hotnights och Mats Rubarth från AIK(Ja, hans enda merit är att han spelat fotboll med AIK och gjort en match i landslaget). Vi får se vad det blir av detta. 

YAHOOO...Jag får se Axl Rose...Får Du?

Guns ´n Roses, Live, med drygingen Rose till SRF i sommar. Jag kommer att vara där, fattar ni? Dessutom blir det Gray Moore som kommer att lira alla sina gamla hårdrocksdängor med lite Lizzy.




Ny platta med ACCEPT

Det har gått fjorton år sedan de gjorde sin avskedsturne, och fem år sedan de lirade på SRF med Udo Dirkschneider, jag såg för övrigt den spelningen. Då klargjorde Udo att det aldrig mer blir ACCEPT. Så är det, men nu är de på gång med en ny sångare i Mark Tornillo. Tidigare sångare i ett rätt okänt band med namnet TT QUICK. Sweden Rock Magazines ACCEPT fan Daniel Berg har träffat bandet och lyssnat på det nya materialet.
"Som ett gigantiskt fan hade jag mycket svårt att tänka mig dem utan honom(Udo) och Stefan Kaufmann. Jag har svårt att höra någon anledning till att detta inte skulle gå hem hos såväl gamla som nya fans" säger han.
Materialet ska tydligen låta som det klassiska soundet. Vi får höra snart...


Namnmysteriet löst - W.A.S.P

Blackie Lawless avslöjar nu i Sweden Rock Magazine vad W.A.S.P betyder. WASP betyder geting, och det där med prickarna betyder ingenting. Han tyckte helt enkelt det var lite coolt, och han anade att det skulle få folk att fundera lite. Vad han lyckades sen. Sällan har ett bandnamn diskuterats så flitigt.  Blackie säger att det ursprungliga namnet var W.A.S.P.N med ett extra N för att det skulle låta mer tyskt, men det sågades dock snabbt. Namnet WASP kom efter det att ex.basisten Rick Fox nästan blev stucken av en bålgeting i Blackies trädgård. Den mest cirkulerande teorin om vad W.A.S.P betyder är "We Are Sexual Perverts/Prophets" vilket också medlemmarna i bandet spann vidare i sina intervjuver på tidigt 80-tal. I det satanisträdda Sverige med Sivert Öholm i spetsen fick dock namnet betydelsen "We Are Satans People" alt. Prophets även här. Ett annat alternativ är "We Are So Perfect" och på senare år har Blackie och de forna medlemmarna skämtat om att det betyder "We Ain´t Sure, Pal" eller som forna bandmedlemen Rik Fox säger "We´re All Side Players". Allt detta på grund av fyra prickar.

wasp_rubbe.jpg

Special CD med H.E.A.T

Ibland lönar det sig att läsa Sweden Rock Magazine. Som prenumerant ramlade det in en tre låtars CD från HEAT med låten BEG BEG BEG från deras kommande album, samt två specilaskrivna låtar som endast kommer att finnas på denna CD. Visst, det låter bra, mycket bra. AOR när den är som bäst, men själv tycker jag det är synd att man valt att släppa låten BEG BEG BEG på CD före den specialskrivna TONIGHT. Jag skulle vilja påstå att TONIGHT är en av de bästa låtar i denna genre som jag hört på länge. Nåja, vill ni ha CD:n är det bara att teckna en prenumeration på SRM.


Pain Of Salvation

Riktigt bra låt i melodifestivalen, men vart var resten av gruppen?

Pain of Salvation är ett metalband från Eskilstuna som verkar inom subgenren progressive metal. Deras musik kännetecknas av tämligen långa kompositioner med avancerade taktartsbyten, likväl som tonartsbyten. Musiken är tekniskt krävande för samtliga medlemmar. Låtarna kan ofta vara väldigt gränsöverskridande och kan både innehålla metal, folkmusik, funk, pop och disco.
(www.wikpedia.com)


RATT - Round and Round


RATT släpper en ny platta

Ratt släpper sin nya skiva Infestation den 20 april. Första singeln Best of Me kommer ut den 21 februari. Skivan beskrivs som ett försök att återvända till rötterna. Blir spännande att se dem på SRF.

Black Sabbath med Dio i nyutgåvor

Den 5 april släpper Black Sabbath de tre 80-talsalbumen med Ronnie James Dio i nyutgåvor Heaven And Hell, Mob Rules och Live Evil har alla berikats med varsin bonus-CD.

(swedenrock.com)


Blackfinger


Blackfinger med förre Trouble-sångaren Eric Wagner i fronten släpper sin självbetitlade debut till hösten.
http://www.myspace.com/blackfingereric


The Who släpper best of platta

The Who släpper en dubbelskiva. The Who Greatest Hits/Greatest Hits Live kommer den 8 februari. Den första skivan består av en klassisk hitsamling och den andra av obskyra liveinspelningar från 1965 till 2007, utvalda av bandet.

(swedenrock.com)


Ny platta med KEEL

Keel släppte för tjugofem år sedan klassikern "The right to rock", ett album som producerades av Gene Simmons (Kiss) och som blev A&M Records snabbast säljande debutplatta någonsin! De har sålt mer än två miljoner album och turnerat med Bon Jovi, Van Halen, Aerosmith, Mötley Crue och många fler. Deras tre album genererade stora MTV hits med låtarna "Because the night", "Tears of fire", "Somebody's waiting" och förstås "The right to rock".
Nu är de tillbaka och levererar ännu ett album. Recension kommer.




VIVA - What The Hell Is Going On

Visst minns ni denna supergrupp? Det var inte lätt att hitta något om vad de gör idag, men de existerar tydligen fortfarande. Men året var ju 1981 och två av deras plattor snurrade bland annat flitigt på min skivtallrik, men vart är skivorna idag??? Nu ska jag försöka få tag i dem snabbt! Lyssna på detta, minns och få riktig ståpäls!





FAKTA: Många vet Att Rudy Schenker (Scorpions gitarrist) och Michael Schenker (UFO, Michael Schenker Group, och vid några tillfällen, Scorpions) är bröder. Färre vet att paret har en syster, Barbara. Hon var och är låtskrivare, musiker och ledare för Viva, detta tyska band som uppnådde vissa framgångar i början av åttiotalet, vilket gör dem till ett av de äldre metalbanden från landet (även om hennes brors grupp Scorpions var betydligt äldre). Bandet har släppt fem album, men Schenker var bara en del av de tre första eftersom hon slutade före 1984's Apocalypse och inte var en del av den udda Andy Fach-ledda version av bandet som spelade i Cream Cake Box 1996. Bandet har satt ihop en ny lineup under 2007.

Marc Paganini
sång
Pete Southern
gitarr
Leon Lawson
gitarr
Gui Ghost
bas
Barbara Schenker
keyboard
Ricko Walsh
Trummor


RSS 2.0