VIVA - What The Hell Is Going On

Visst minns ni denna supergrupp? Det var inte lätt att hitta något om vad de gör idag, men de existerar tydligen fortfarande. Men året var ju 1981 och två av deras plattor snurrade bland annat flitigt på min skivtallrik, men vart är skivorna idag??? Nu ska jag försöka få tag i dem snabbt! Lyssna på detta, minns och få riktig ståpäls!





FAKTA: Många vet Att Rudy Schenker (Scorpions gitarrist) och Michael Schenker (UFO, Michael Schenker Group, och vid några tillfällen, Scorpions) är bröder. Färre vet att paret har en syster, Barbara. Hon var och är låtskrivare, musiker och ledare för Viva, detta tyska band som uppnådde vissa framgångar i början av åttiotalet, vilket gör dem till ett av de äldre metalbanden från landet (även om hennes brors grupp Scorpions var betydligt äldre). Bandet har släppt fem album, men Schenker var bara en del av de tre första eftersom hon slutade före 1984's Apocalypse och inte var en del av den udda Andy Fach-ledda version av bandet som spelade i Cream Cake Box 1996. Bandet har satt ihop en ny lineup under 2007.

Marc Paganini
sång
Pete Southern
gitarr
Leon Lawson
gitarr
Gui Ghost
bas
Barbara Schenker
keyboard
Ricko Walsh
Trummor


Kommentarer
Postat av: skyttek

ÅÅÅÅ TACK. Har haft denna grupp i tanke i ett par månader och glömt namnet, Niva var det närmsta jag kom. Har oxå förlagt skiva, darn!!!

2010-07-01 @ 19:49:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0