JERUSALEM - She

Den kristna kultrockgruppen Jerusalem släpper nu sin första platta med helt nyskrivet material på 16 år. Gruppen är ett begrepp i musik Sverige och har levererat rejäl hårdrock i över 30 år, och fick under 80-talet utstå svidande kritik för sin musikstil bland kristna i Sverige. Trots det kämpade de på och fortsatte leverera kristen hårdrock samtidigt med klassiska band som W.A.S.P och Mötley Crue.  Jerusalem har hela tiden funnits och medlemmarna har levererat soloplattor och en del plattor med tidigare inte utgivet material har släppts. Gruppen har även fortsatt att turnera och ofta spelat för utsålda hus.
- Vi känner naturligtvis att det är otroligt roligt att det är ett sådant sug på att vi ska släppa den nya skivan och intresset för att vi ska komma till olika städer och länderna, säger gruppens ledare och frontman Ulf Christiansson, till Ginza.se. 
Man planerar nu en turné i första steget i Sverige, Norge och Finland, men förutom dessa finns det ett antal förfrågningar från flera europeiska länder, USA och även i Sydostasien.
Plattan She är inte riktigt vad jag hade förväntat mig, det finns många likheter med de tidigare plattorna, men trots att man lagt krutet på bra texter och melodier räcker man inte riktigt till. Det är svårt att nå samma höjder som på exempelvis plattan "Dancing On The Head Of The Serpent". Plattan tar sig dock hela tiden, och efter ett tag känns inledningsspåret Calling On som en gammal klassiker som man hört på någon tidigare platta. Nåja, den funkar helt klart som en bra hårdrocksplatta i mängden och lämpar sig att både laga mat till eller dammsuga till, men inte just något mer. Det bästa med plattan är nog omslaget.

Betyg: 6/10



Releasedatum:
2010-10-22

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0